26 juni Thema avond: voor overlevers van kanker

Jeroen Terlingen heeft een overzichtelijk en toegankelijk Handboek voor overlevers van kanker geschreven. In het Handboek voor overlevers van kanker vertellen zij en andere (ervarings)deskundigen vrijmoedig over hun ervaringen en geven praktisch adviezen.
In 23 hoofdstukken komen onderwerpen aan de orde als: orgaanbeschadigingen door radio- en/of chemotherapie, vermoeidheid, pijn, geheugen- en concentratieverlies, gewichtsproblemen, veranderingen in het seksleven, overgang en onvruchtbaarheid, leren leven met een beschadigd lichaam, angst voor een recidief, de psychosociale gevolgen van kanker, stress en traumaverwerking, spanningen in het gezin en in de relatie (want kanker ontregelt de hele familie), eenzaamheid, lotgenotencontact, de omgang met bureaucratie en met vooroordelen op het werk, confrontaties met verzekeringsartsen en het UWV, financiële gevolgen van kanker bij het kopen van een huis of het afsluiten van een verzekering, specifieke gevolgen voor zzp’ers, verandering van het zelfbeeld.
Kanker is ontzettend ingrijpend voor patiënten en hun naasten. Hopelijk is dit Handboek voor overlevers van kanker een bron van inspiratie voor iedere overlever, die beseft dat de ziekte ook kans biedt om te groeien: als persoon en in kwaliteit van leven.
Jeroen verzorgt deze thema avond op 26 juni om 20 uur in het Trefpunt van de Kruidenborg, Duifkruid 5, deur open om 19.30 uur.

 

Reacties op het boek:
‘Als je geneest van kanker, denk je dat je echt beter bent. De ex-patiënten in dit boek laten op indrukwekkende wijze zien wat er voor nodig is om na de behandeling ook de kwaliteit van hun leven te verbeteren.’
Prof. Floor van Leeuwen, epidemioloog Antoni van Leeuwenhoek
‘Ik heb kanker overleefd. Nou moet ik van iedere dag een feestje maken, zeggen ze. Als je dit boek leest, snap je waarom dat niet altijd lukt.’
Anna Enderlé, genezen van borstkanker
‘Het Handboek voor overlevers van kanker informeert betrouwbaar en toegankelijk over alles waarmee patiënten na hun behandeling te maken krijgen. Daarom moeten niet alleen ex-patiënten dit boek lezen, maar ook artsen en verpleegkundigen.
Prof. Peter Huijgens, voorzitter Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search