Thema avond Balans Werkt!

Heb jij chronisch pijn of vermoeidheidsklachten en loop je daardoor vast op werk, thuis of in je
sociale leven? Hoe ga je om met je klachten? Hoe vind je balans in je activiteiten? Bij Ergotherapie
Zeewolde kun je terecht voor een effectieve behandeling van ervaren ergotherapeut Greke Hulstein.
Zij staat voor je klaar om je te helpen je activiteiten in balans te brengen – want balans werkt.

Ik ben Greke Hulstein. Al meer dan 15 jaar werk ik als ergotherapeut op de revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum in Amersfoort en werk hier nog steeds met veel plezier. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten door allerlei aandoeningen. Denk aan chronische rugklachten, kanker, burn- out, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen. Deze ervaring zet ik nu in voor de patiënten van mijn eigen praktijk: Ergotherapie Zeewolde. Word jij beperkt door deze klachten in het uitvoeren van hobby’s, zorg voor het gezin, het huishouden, sociale activiteiten of werken? Ik help je met plezier,
gedrevenheid en expertise je energie weer in balans te krijgen.

In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega Karin ten Hove ‘de Activiteitenweger’ ontwikkeld. Eén van de meest door ergotherapeuten gebruikte methodieken voor energiemanagement. Vanaf 2008 geven we scholing aan ergotherapeuten uit heel Nederland. Ook in België en Noorwegen hebben we scholingen verzorgd, en wordt de methodiek gebruikt.

Bij mijn behandelingen werk ik vanuit het bio psychosociaal model en de fundamenten ‘ergotherapie en chronische pijn’. Ik maak gebruik van technieken uit ACT, Motivational interviewing en oplossingsgerichte gespreksvoering. Uiteraard maak ik gebruik van de Activiteitenweger als methode voor energiemanagement als dit geïndiceerd is. Daarnaast is er aandacht voor balans in activiteiten: is de balans tussen dingen die nou eenmaal moeten en dingen die waardevol voor je zijn optimaal? Hoe kan je zorgen dat hier verandering in komt? Daarbij staat natuurlijk het handelen centraal! Hoe voer je je activiteiten uit? Hoe kan je de dingen die je doet zo makkelijk mogelijk doen? Echt DOEN is daarbij onmisbaar.

Op maandag 12 november organiseren wij een workshop in de Sfinx met Greke. We gaan dan actief met elkaar kijken hoe het zit met jouw belastbaarheid d.m.v. de Activiteitenweger. Zo krijg je meer inzicht in hoe je omgaat met jouw beschikbare energie.

Ook zal Greke aandacht besteden aan het belang van slapen en kwaliteit van slaap.

Bijgaande link laat een treffend filmpje zien over dit onderwerp: https://youtu.be/EkbWES2MCT0

Inloop voor een kopje koffie of thee om 19.30, de workshop begint om 20.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search