Thema avond 18 september in de sfinx

Kanker wat dan? Samen sta je sterker !
Multidisciplinaire (na)zorg voor (ex-)kanker patiënten

Steeds meer mensen krijgen te maken met kanker, zowel als patiënt, in de familie- vriendenkring of werkrelaties. De gevolgen van kanker en de behandeling hiervan zijn ingrijpend. Tijdens en na de behandeling kunnen diverse klachten en bijwerkingen voorkomen die invloed hebben op het dagelijks functioneren. Maar waar kunt u met deze klachten nu terecht?

De zorg omtrent de oncologische revalidatie in de regio is veranderd. Vanaf januari 2016 is het oncologische revalidatie programma Herstel en Balans bij Salem gestopt. Dit betekent dat de begeleiding van mensen met kanker is verplaatst naar bv fysiotherapie praktijken bij u in de buurt. In de regio Noord West Veluwe en Zeewolde is daarom een nieuw programma ontwikkeld op het gebied van oncologische nazorg: “Oncologie in Balans”. Dit houdt in dat patienten kunnen revalideren en trainen  onder begeleiding van deskundige mensen zoals fysiotherapeuten- ergotherapeuten en dietistes. Deze therapeuten zijn opgeleid als oncologisch deskundige en kunnen u helpen bij allerlei vragen omtrent kanker en de revalidatie na of tijdens de behandelingen. Daarnaast geven zij advies in het vinden van de juiste zorg die op dat moment nodig is.

In Zeewolde gaan Willemijn Kos van  Fysiotherapie Houtwal, diëtiste Willy Angenent en Ergotherapie Praktijk Veluwe werken met het programma Oncologie en Balans. Willemijn Kos heeft haar opleiding oncologie revalidatiewetenschappen afgerond en is daarnaast gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie. Willy Angenent geeft advies op maat betreft voeding en kanker. Claire van Gaalen is als ergotherapeut betrokken bij het leren omgaan met functionele beperkingen en het inzetten van passende mogelijkheden om het dagelijks functioneren te bevorderen. Er wordt nauw samengewerkt met de gespecialiseerde oncologie praktijk de Berekuyl in Hierden.

Op maandagavond 18 september wordt er van 19.30u tot 21.00u een informatieavond georganiseerd in de Sfinx in samenwerking met het Toon Hermanshuis. Naast informatie wordt de avond ingevuld met een knallend optreden van het popkoor Splash.

Op deze avond wordt meer informatie gegeven over het programma Oncologie en Balans. Dit zal gebeuren in een aantal leuke presentaties. Denk hierbij aan informatie over bewegen, werk, voeding , vermoeidheid, pijn, spraak of slikproblemen, oedeem en de invloed van kanker op uw leven en dat van uw naasten. Het is de bedoeling om in een ontspannen sfeer vragen van patienten te beantwoorden. Oncologie en Balans geeft mensen de mogelijkheid op een ontspannen -motiverende – en goed begeleide manier te revalideren. Om u te helpen  staat een specialistisch team graag voor u klaar.

Samen kom je verder in het revalidatieproces ! Wij zien u graag op maandag 18 september. U kunt zich aanmelden voor deze avond  via info@fysiohoutwal.nl. ook kunt u via deze mail alle vragen stellen of neem contact op met Fysiotherapie Houtwal 036-5223135. Natuurlijk kunt u zich ook opgeven via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search