Emotie, uitdaging en resultaat!

Team Toon Hermans Huis Zeewolde in groot verzet Mont Ventoux op

Team Toon Hermans Huis Zeewolde in groot verzet Mont Ventoux op

Vrijwilligers en vrienden van het Toon Hermans Huis Zeewolde hebben een team gevormd om daarmee samen op donderdag 31 augustus a.s. de Mont Ventoux te beklimmen. Het doel is om geld op te halen voor de Stichting ‘Groot verzet tegen kanker’. De opbrengst komt ten goede aan twee projecten binnen de KWF Kankerbestrijding (60%), maar wordt tevens ingezet om kleinere lokale initiatieven te ondersteunen (40%). “Omdat deze juist voor hun directe omgeving een waardevolle bijdrage leveren’, laat de stichting op hun website weten. Gestreefd wordt om een mooi bedrag binnen te halen. “Maar de onderlinge steun, betrokkenheid en de ontstane vriendschappen, waar de Stichting Mont Ventoux al vanaf 2007 de basis voor vormt, zijn van onschatbare waarde.”

De 1912 meter hoge Mont Ventoux, ook wel de Reus van de Provence genoemd, is vooral bekend door de beklimmingen tijdens de Tour de France. Vanaf 2007 staat de Franse berg jaarlijks twee dagen in teken van de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Groot verzet tegen kanker’ gaan deelnemers, individueel of in teamverband, de 26 kilometer lange klimexpeditie aan. Dat gebeurt fietsend, hardlopend en lopend. Op de eerste dag (31 augustus) zijn de lopers aan de beurt, de tweede dag (1 september) de fietsers.

Hans en Antje Nobel, Heleen Grooteboer, Louw van Sinderen en Sylvia Smith vormen het team Toon Hermans Huis Zeewolde.

De huidige deelnemers zijn ieder op hun eigen manier nauw betrokken bij het lokale Toon Hermans Huis. Toen de Stichting Mont Ventoux het Toon Hermans Huis Zeewolde benaderde voor deelname, werd er direct enthousiast gereageerd. “Het leuke van dit project is dat er ook geld wordt besteed aan plaatselijke instellingen”, vertelt Hans, die voorzitter is bij THHZ. Voor echtgenote Antje, die de ziekte aan den lijve heeft ondervonden, betekent het meedoen ook een stukje bewustwording. “Het feit dat je zoiets kunt doen voor je medemens”, vertelt ze. “Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.”

Voor meer info en sponsoren van het team via: www.grootverzettegenkanker.nl of geef deze informatie door binnen je netwerk!!

Medewerkers Toon Hermans Huis Zeewolde.

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search