En hier heeft het MontVentoux team het allemaal voor gedaan!!! Op zaterdag 18 november was

de uitreiking en bekendmaking door GrootVerzettegen kanker in Steenwijk.

Dank aan alle sponsoren

die dit mogelijk gemaakt hebben!!

Stichting Toon Hermans Huis Zeewolde

Organiseert op:
Zaterdag 4 november 2017

Sponsor wandel tocht.

Zaterdag 4 november organiseert Stichting Toon Hermans Huis in samenwerking

met de Sticht Gooise Wandelsport bond een wandeltocht in de schitterende omgeving van Zeewolde.

De opbrengst is volledig bestemd voor het inloophuis.

Afstanden zijn: 5 km – 10 km – 15 km – 20 km.
Start:“Restaurant KAAP FLEVO”
Adres: Strandweg 165  Zeewolde 3891AK

Nadere informatie: 0640801288 / 0365221749 of
www.toonhermanshuiszeewolde.nl
www.sgwb.nl


Starttijden
5 km van 09.00 – 12.00 uur
10 km van 09.00 – 12.00 uur
15 km van 09.00 – 11.00 uur
20 km van 09.00 – 10.00 uur
Geen voorinschrijving

Startgeld:
Kinderen tot 12 jaar € 3,50
Volwassenen € 5,00

 

 

 

Ziekenhuis St Jansdal organiseert in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland op donderdagavond 12 oktober 2017 de partneravond ‘Help! Borstkanker (gehad)’. Het doel van de avond is het delen van ervaringen rondom borstkanker. De bijeenkomst vindt plaats in het ziekenhuis. (Ex)borstkankerpatiënten en hun partners zijn van harte welkom.

Tijdens de avond zullen psycholoog Alex Bos en overgangsconsulente en hormoonspecialiste Monica Wijers een lezing geven. Daarnaast kunnen (ex)borstkankerpatiënten en hun partners workshops volgen waarbij wordt ingegaan op de gevolgen van borstkanker. Vervolgens is er gelegenheid om daarover door te praten. Ook de coördinerend oncologieverpleegkundigen en de geestelijk verzorger zullen deze avond aanwezig zijn.

De avond duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur en vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis (route 1.03). De bijeenkomst is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Dit is mogelijk via www.stjansdal.nl/voorlichting. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinerend oncologie verpleegkundigen Nienke van den Broek (0341 – 463502) of Gerda Kroon (0341 – 463851).

 

Dit najaar start er weer een nieuwe nabestaandengroep o.l.v. Giny vd Vate. Deze activiteit zal plaatsvinden in de avonduren. Datum en tijd worden vastgesteld bij voldoende aanmeldingen. De groep start zodra er 4 aanmeldingen zijn.

 

Het maken van waskaarten is erg populair in het inloophuis, omdat er ook vraag is om deze activiteit in de avonduren te laten plaatsvinden, beginnen we met een nieuwe groep! Bij 4 aanmeldingen gaan we starten, graag aanmelden via info@toonhermanshuiszeewolde.nl Ook deze activiteit wordt verzorgd door Giny vd Vate.

 

Op 6 september a.s. om 14.oo start een deelgenotengroep voor onze gasten en belangstellenden. Josien Hoeve gaat deze groep leiden. Er is nog ruimte voor deelnemers in deze groep, graag opgeven via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Josien:

“Een mens is meer dan zijn of haar ziekte”

Een mens is meer dan het fysieke en het gemedicaliseerde probleem.
Artsen houden zich voornamelijk bezig met de ziekte en niet zozeer met de belevingswereld van de mens die ook patiënt is.
Mensen zijn complexe gevoelige wezens. Daardoor hebben zij naast de behandeling van de ziekte ook andere zorg nodig. Daar is vaak weinig aandacht voor.
Het Toon Hermans Huis wil op dit onderwerp wat betekenen voor mensen. Een soort van begeleiden en ondersteunen van het individuele proces waar iemand doorheen gaat tijdens het ziekte-proces.
Daarom wordt er een groepje gestart van 3-4 personen waarin we met elkaar die belevingswereld gaan verkennen.
We kunnen veiligheid bieden aan elkaar, elkaar in de waarde laten, ook al hebben we verschillende meningen en/ of belevingen. Ieder mens c.q. patiënt heeft zijn of haar eigen waarheid. Daarom wordt het geen discussiegroep maar een deelgenoten-groep. Zo kunnen we van elkaar leren hoe het ook kan zijn. Want geen mens is gelijk!
Zo zou er een mooi groepsproces kunnen ontstaan, waar we in figuurlijke zin ‘aanraakbaar’ zijn voor elkaar.
Als een mens geboren wordt, kan hij of zij nog niet praten, geen woorden geven aan de innerlijke beleving.
Ik ga er vanuit dat we ooit hebben leren praten en geleerd om woorden te geven aan wat we voelen, ervaren of wat onze behoefte is. Kortom wat we nodig hebben.
Dit groepje wil al pratend proberen met elkaar iets te ervaren van hoe het is om ziek te zijn en tegelijkertijd door te gaan met het leven. Om betekenisvol te zijn voor elkaar.
Tevens kunnen we aan elkaar laten zien dat we meer zijn dan de ziekte. We zijn meer dan wat we kunnen zien of merken aan een ander. We zijn wat we denken, voelen en doen. En misschien nog wel meer… bewust of onbewust. We zijn ook emotionele en psychische wezens. Laten we elkaar verrassen ☺
Ik werk graag met teksten, uitspraken, songteksten o.i.d. als uitgangspunt of onderdeel van de bijeenkomsten.
Mijn filosofie is dat ieder mens zijn of haar geschiedenis heeft, sterker nog, zijn geschiedenis is. We zijn uiteindelijk resultaat van alles wat we meemaken en meegemaakt hebben. We zijn ons eigen groei-proces.
Ik ben opgeleid als psycho-sociaal werker en wil graag mensen begeleiden in hun proces. Het héle leven is eigenlijk één groot veranderingsproces.
Zoiets als: We zijn allen op reis en onderweg zijn we elkaars reisgenoten. Allerlei factoren onderweg bepalen hoe onze reis verloopt.
Mag ik een stukje met je mee gaan?
Je kunt kijken of het je bevalt, zo niet, dan kun je gewoon weer stoppen.
Alleen als het groepje eenmaal begonnen is, kan er niet meer iemand bij. Wel zou er dan eventueel een nieuw groepje gevormd kunnen worden.
Durven we onze kwetsbare kant aan elkaar te laten zien?
Durf je je stoere, harde masker af te zetten?
Wat hebben we daarvoor nodig?
Mijn mening en ervaring is dat onze kwetsbaarheid onze kracht kan worden. Als er aandacht en ruimte aan gegeven wordt.
Josien Hoeve-Tijhoff
(Psycho-sociaal werker en gastvrouw Toon Hermans Huis)
“Vele mensen zijn je voorgegaan op deze zachte en kwetsbare weg, waar je overigens wel de moed van een krijger voor nodig hebt.”
“It’s only words”, zongen de Beegees in mijn jonge jaren…
Dat is wel blijven hangen!

Geinteresseerd? Geef u op voor deze nieuwe groep!

 

 

 

 

Juni

Wat was het gezellig op de wijnproeverij afgelopen vrijdag! Astrid Stoops van ‘Kijk op Wijn’ had een mooie selectie gemaakt van witte wijn, rosé en rode wijnen… Deze proeverij werd georganiseerd ter ondersteuning van ons team dat op 31 augustus de Mont Ventoux gaat beklimmen. Heeft u de proeverij gemist maar wilt u wel ondersteunen? Kijk dan op www.grootverzettegenkanker.nl en tik zeewolde in op de zoekbalk, u komt dan uit bij het team en u kunt via de knop ‘steunen’ direct doneren. Dank voor uw bijdrage!

Hieronder een sfeerimpressie van de proeverij.

We zijn er klaar voor!

Gezellig!

Geplaatst door Bien Sterker op vrijdag 30 juni 2017

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search